Keukens Robbelin - Uitgebreid koken in je compleet uitgeruste keuken

Oostendesteenweg 22 - Ichtegem

Uitgebreid koken in je compleet uitgeruste keuken

04/02/2021

Een etentje met vrienden gepland? Komen je ouders op bezoek of wil je je wederhelft eens verrassen met een romantisch dinertje? Op het menu: lasagne met ricotta, spinazie en gerookte zalm!

 

Ingrediënten

½ ui

1 el olijfolie

300 g bladspinazie

125 g ricotta (kaas)

38 g geraspte oude kaas

½ tl nootmuskaat

1 schaal warmgerookte zalmsteak

6 lasagnebladen

50 ml melk

1 tomaat

 

Bereidingstijd? 45 min

Aantal personen? 2 personen

 

Bereiding

Snipper de ui. Verhit de olie in een wok en fruit de ui zachtjes gedurende 2-3 minuten. Schep de spinazie er in delen door en laat op hoog vuur slinken. Druk de spinazie met een spatel tegen de wand van de wok en schep of giet het overtollige vocht uit de wok. Schep de helft van de ricotta en de helft van de geraspte kaas door de spinazie. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel de zalm in stukjes.

 

Maak in de ovenschaal lagen van 3-4 lasagnebladen, spinazie en zalm. Eindig met lasagne. Klop de rest van de ricotta los met de melk, peper, zout en nootmuskaat en strijk dit mengsel over de laatste lasagnelaag uit.

 

Snijd de tomaten in plakjes, leg op de lasagne en bestrooi met peper. Strooi de rest van de kaas over de schotel. Laat afkoelen. Dek de schaal af met vershoudfolie en zet tot gebruik (maar minstens 1 uur) in de koelkast. Verwarm 30 minuten van tevoren de oven voor op 175 °C. Verwijder de folie en zet de ovenschaal op een rooster in het midden van de oven en bak de lasagne in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.

 

Serveertip

Als je verse lasagnebladen gebruikt, is het niet nodig om de lasagne eerst een uur in de koelkast te zetten.

 

Keuken op maat van je levensstijl

Helemaal verzot op deze lasagne? Wil je een compleet uitgeruste keuken waarin je ze gemakkelijk kan klaarmaken? Stap binnen in onze showroom, we helpen je graag verder!

Deel dit bericht

 

AdobeStock_133887482