Keukens Robbelin - Tips voor een gebruiksvriendelijke keuken

Oostendesteenweg 22 - Ichtegem

Tips voor een gebruiksvriendelijke keuken

04/03/2021

Over een nieuwe keuken denk je best even goed na. Een keuken moet niet alleen mooi en volledig naar jouw smaak zijn. Een keuken moet ook praktisch en gebruiksvriendelijk zijn. Met deze tips is gebruiksgemak verzekerd.

 

Pas het werkblad aan je lengte aan

Wanneer je staat te koken, heb je liever geen rugpijn. Een goed trucje om te weten of je werkblad te hoog of te laag is? Ga aan het werkblad of keukeneiland staan en hou je armen in een hoek van 90 graden. Bedraagt de afstand tussen het werkblad en je armen maximum 15 centimeter? Dan zit je goed!

 

Verlaag je kookzone

Doorgaans bevindt de kookzone zich op gelijke hoogte met het werkblad. Het kan echter handiger zijn om die ietwat te verlagen. Dat maakt het eenvoudiger om in de achterste potten te roeren.

 

Plaats je oven en vaatwas op armhoogte

Nog een manier om rugpijn te voorkomen? Zorg ervoor dat je zo weinig mogelijk moet bukken in de keuken. Ovens plaats je het best op armhoogte. Zo kun je warme schotels er veilig uithalen. De vaatwas staat op zo’n 120 centimeter van de grond op een ideale hoogte. Je kunt hem veel gemakkelijker legen en vullen, zonder door je knieën te gaan.

 

Voorzie genoeg stopcontacten

Je kent het misschien wel: de koffiemachine zit in één stopcontact, de waterkoker in het andere en nu heb je nog een mixer nodig. Kies voor verticale inbouwstopcontacten. Zo heb je er zeker genoeg en kun je ze veilig wegstoppen.

 

Indelingssysteem voor je lades

Om een rommelboeltje tegen te gaan in je lades, kun je kiezen voor handige indelingssystemen. Alles in je lades blijft zo mooi op zijn plaats. Jij behoudt een duidelijk overzicht en vindt alles gemakkelijk terug.

 

Graag nog meer tips?

Wil je graag wat extra hulp bij het samenstellen van een gebruiksvriendelijke keuken? Wij zorgen ervoor dat je zeker niets vergeet. Kom langs bij Keukens Robbelin of contacteer ons voor een keukenontwerp op maat!

Deel dit bericht

 

AdobeStock_143029965 (1)