Keukens Robbelin - Hoe hou je je keuken proper na het uitgebreid koken?

Oostendesteenweg 22 - Ichtegem

Hoe hou je je keuken proper na het uitgebreid koken?

04/02/2021

Als fervente kok weet je als geen ander dat een keuken proper houden bijna onbegonnen werk is. Na elke maaltijd moet je gewoon herbeginnen. Wat structuur in je koken en opruimen kan zeker helpen. We geven je hieronder enkele tips!

 

Tussendoor opruimen

Wanneer je topchefs aan het werk ziet, merk je al snel op dat ze na iedere bereiding opruimen. Niet de volledige keuken, maar wel het gebruikte materiaal. Dat kan jou zeker ook helpen! De vuile potjes en bestek stop je na gebruik onmiddellijk in de vaatwas. Heb je die kruiden niet meer nodig? Dan zet je die ook snel terug op hun plaats.

 

Ben je helemaal klaar en staat je maaltijd op het vuur of in de oven? Begin dan met het proper maken van je snijplank en messen. Spoel de andere gebruikte vaat af en zet hem in de machine. Berg je kookboek terug op en veeg als laatste je aanrecht schoon. Zo heb je na het eten geen extra werk meer.

 

Afruimen na elke gang

Is iedereen klaar met het voorgerecht? Neem dan alle borden en bestek terug mee naar de keuken. Daar stop je alles al in de vaatwas. Daarna ga je terug met het hoofdgerecht. Een gouden tip: loop

nooit met lege handen heen en weer. Zo ruim je alles in stapjes op en heb je nooit in één keer een grote opkuis.

 

Hou je aanrecht leeg

We kennen het allemaal: je leegt de postbus en gooit alles op het aanrecht. Je hebt boodschappen gedaan en de tassen blijven op het aanrecht liggen. Leeggoed? Dat zet je ook op het aanrecht tot je naar de vuilbakken loopt. Vuile vaat? Die zetten je kinderen maar al te snel op het aanrecht in plaats van rechtstreeks in de vaatwas. Hou je aanrecht leeg. Zo gaat het des te sneller om het schoon te maken na het koken.

 

Graag nog meer tips?

Wil je graag weten welke keukenindeling of materialen je ook helpen om je keuken proper te houden? Kom langs bij Keukens Robbelin of contacteer ons voor een keukenontwerp op maat!

Deel dit bericht

 

Keukens-Robbelin-post3-februari