Keukens Robbelin - 5 dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je een keuken koopt

Oostendesteenweg 22 - Ichtegem

5 dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je een keuken koopt

13/04/2021

We geven je enkele tips zodat je zeker niets vergeet bij het kiezen van je nieuwe keuken!

​​​​​​​

  1. Hou je van koken of doe je het enkel omdat het moet?

Niet iedereen houdt van koken. Voor sommigen is het een noodzaak, omdat je nu eenmaal elke dag moet eten. Omdat je graag vers eet en niet elke dag afhaalmaaltijden wilt eten. De ander waant zich dan weer een topchef, die vijfgangen diners op tafel tovert alsof het niets inhoudt. Hoe graag je van koken houdt, heeft invloed op je keuken. Het bepaalt hoeveel werkruimte je nodig hebt, hoe groot je kookvuur moet zijn, hoeveel kasten voorzien moeten zijn enzoverder.

 

  1. Hoeveel ruimte heb je voor een keuken?

Weet je de exacte afmetingen van je keuken niet? Meet dan eerst de ruimte op voor je een showroom binnenstapt. Zo kan de adviseur of interieurarchitect je beter op weg helpen. Aan de hand van tekenprogramma’s kunnen ze je de ideale indeling voorstellen. Je bent er dan zeker van dat de beschikbare ruimte optimaal benut wordt.

 

  1. Heb je een partner en kinderen?

De grootte van je gezin bepaalt hoeveel ruimte je nodig hebt in je keuken. Ben je alleenstaand, dan kan je je perfect behelpen met de basics. Moet je elke dag koken voor meerdere mensen? Dan heb je wat meer werkruimte nodig. Misschien kook je wel graag samen met je partner of helpen je kinderen maar al te graag bij de voorbereidingen. Ook dan komt veel ruimte zeker van pas.

 

  1. Welke stijl overheerst in huis?

Heb je je woning ultramodern ingericht? Ziet alles er strak uit? Dan kunnen we je verzekeren dat een landelijke keuken helemaal uit de boot zal vallen. Ga voor een keuken die aansluit bij de stijl die overheerst in de rest van je woning.

 

  1. Hoeveel budget kan je vrijmaken voor een keuken?

Heb je een budget voor ogen? Nee? Voor je verliefd wordt op een keuken, check je best even hoeveel geld je kan vrijmaken. Er zijn keukens voor verschillende budgetten, maar het ene werkblad is natuurlijk vervaardigd uit een duurder materiaal dan het andere.

 

Bij Keukens Robbelin hebben we wel nog wat extra punten waar we rekening mee houden om jou de perfecte keuken te geven. Benieuwd? Maak een afspraak, we vertellen je onze geheimen graag!

Deel dit bericht

 

Robbelin_FB_Blog2