Keukens Robbelin - Kies je voor een volledige nieuwe keuken of ga je voor renovatie?

Oostendesteenweg 22 - Ichtegem

Kies je voor een volledige nieuwe keuken of ga je voor renovatie?

06/04/2020

Een kwalitatieve keuken gaat tientallen jaren mee. Maar het is zeker niet abnormaal dat je er na een aantal jaar op uitgekeken bent. Misschien is het materiaal niet meer jouw ding of staat de kleur je niet meer aan. Wat ook de reden mag zijn, alles begint bij deze vraag: ga je voor een volledige nieuwe keuken of kies je voor renovatie? 

 

Beginnen je kasten af te hangen? Zit je werkblad vol krassen? Zijn je lades gewoonweg te klein? Wil je liever je vaatwas inbouwen? Graag een grotere koelkast? Krijg je je spatwand of wandtegels onmogelijk nog proper? Dan overweeg je zeker om je keuken te pimpen.  

 

Renovatie of volledig nieuw? Beide keuzes hebben zo hun voor- en nadelen. Met een beperkt aantal ingrepen kan je je hele keuken er helemaal anders laten uitzien, tenminste als je keuken nog in goede staat is. We overlopen even wat de mogelijkheden zijn.

 

Keukenrenovatie: is het de moeite waard? 

 

Bij Keukens Robbelin pakken we een keukenrenovatie zo goed als hetzelfde aan als het ontwerpen en bouwen van een nieuwe keuken. We beginnen met een kennismakend gesprek en overlopen met jou wat je graag zou veranderen in je keuken. Daarna gaan we na wat de mogelijkheden zijn. Zijn de nodige aanpassingen miniem of zijn er meer ingrijpende veranderingen nodig? Afhankelijk van de staat van je huidige keuken beslissen we samen of we voor renovatie gaan of voor een volledige uitbraak en de plaatsing van een nieuwe keuken. 

 

De voordelen van keukenrenovatie

 

Wil je je keuken louter een ander uitzicht bieden? Dan kan dat voor een beperkt budget. Je kan de toestellen en/of het werkblad vervangen. Ook de spatwand of wandtegels kan je in het nieuw steken. Had je graag nieuwe verlichting? Ook dat kan.

 

Nog een reden waarom keukenrenovatie kan met een klein budget? Er komen geen intensieve kap- of breekwerken aan te pas. Nog een bijkomend voordeel: zo hou je je huis relatief proper en kom je niet op een bouwwerf terecht.

 

Ziet je keuken er als nieuw uit? Dan mag je er zeker van zijn dat de totale waarde van je huis een pak hoger zal liggen. Mocht je je woning binnenkort willen verkopen, dan kan keukenrenovatie zeker en vast voor een aantrekkelijke verkoopprijs zorgen.

 

De mogelijke nadelen van keukenrenovatie

 

De afmetingen van je kasten of de indeling van je keuken kan je moeilijk veranderen met minimale ingrepen. Als je een volledig andere inrichting in je hoofd hebt, dan gaan we best voor een geheel nieuwe keuken.

 

Zorg ervoor dat je er zeker van bent dat de renovatiewerken echt miniem zijn. Als je merkt dat je kasten niet meer opgelapt kunnen worden, dan is deze renovatie misschien weggesmeten geld.

 

Toch liever een volledige nieuwe keuken?

Ben je je huidige keuken echt grondig beu? Voldoet de inrichting niet meer aan je verwachtingen? Merk je tijdens het koken dat je bepaalde zaken tekortkomt? Dan lijkt een nieuwe keuken een zeer goede optie.

 

Keukens Robbelin is renovatiespecialist. Dat wil zeggen dat we niet enkel nieuwe keukens ontwerpen en plaatsen, maar ook je oude keuken uitbreken. Het begint allemaal bij het inspecteren van je keuken. Onze experten komen langs om alles op te meten. We brengen zo in kaart waar de leidingen en verlichtingspunten zich momenteel bevinden. Aan de hand van het nieuwe ontwerp beslissen we of die op een andere plaats moeten komen.

 

Pas wanneer alles op papier staat en beslist is, beginnen we met het uitbreken van uw oude keuken. We leggen eventueel nieuwe leidingen, voorzien de nodige elektriciteit en verlichtingspunten. Finaal installeren we uw nieuwe keuken. Had u graag ook een nieuwe vloer of geschilderde muren? Ook dat doen we voor u! Daarvoor werken we samen met onze vaste partners.

 

Nadat alle werken zijn uitgevoerd komen we persoonlijk langs voor een finale check-up. Zo kunnen we je ervan verzekeren dat alles tot in de puntjes in orde is.

 

Een nieuwe keuken of keukenrenovatie?

 

Bij Keukens Robbelin bekijken we samen met jou alle mogelijkheden. Wij geven advies binnen jouw stijl en budget. Benieuwd hoe jouw toekomstige keuken er kan uitzien? Maak een afspraak, wij stellen je voor aan een keuken naar jouw keuken-DNA.

Deel dit bericht

 

Robbelin_Blog-Post