Keukens Robbelin - Hoe hou je je keuken ordelijk?

Oostendesteenweg 22 - Ichtegem

Hoe hou je je keuken ordelijk?

12/11/2019

Ben je liever iemand die zijn vrije tijd spendeert aan leuke dingen in plaats van schoonmaken? We geven je graag wat tips om je keuken zo proper mogelijk te houden!

 

Praktische indeling

Een ordelijke keuken begint bij een juiste indeling. Ben je nogal slordig? Dan ga je best niet voor open kasten. Achter je kastdeuren kan je van alles verstoppen.

 

Doordachte opbergoplossing

Ken één lade of uitschuifbare kast toe aan pannen en één aan potten. Plaats borden in volgorde van grootte. Zet je verschillende soorten glazen bij elkaar. Kies voor een georganiseerde besteklade. Voorgevormde vakjes zorgen dat de lepels bij de lepels terechtkomen, vorken bij vorken enzoverder.

 

Veel nodig? Hou het dichtbij!

Zaken die je veel nodig hebt tijdens het koken, geef je een plaats dicht bij het fornuis. Denk maar aan een kruidenrekje, een messenblok, een mandje met een spatel en garde … Zo kan je deze dingen na gebruik onmiddellijk terug op hun plaats leggen.

 

Rechtstreeks in de vaatwas

We weten dat het gemakkelijk is om je afwas in de spoelbak te laten staan, maar binnen de kortste keren stapelt het zich op. Maak er een gewoonte van om je borden, bestek en glazen na het eten onmiddellijk in de vaatwas te stoppen.

 

Nog meer tips?

Graag nog meer tips over hoe je je keuken kan ordenen? Kom langs bij Keukens Robbelin of contacteer ons voor een keuken op jouw maat!

Deel dit bericht

 

PropereKeuken