Keukens Robbelin - Hoe creëer je een ruime keuken?

Oostendesteenweg 22 - Ichtegem

Hoe creëer je een ruime keuken?

03/11/2020

Niet iedereen heeft plaats om een gigantische keuken te plaatsen, inclusief een groot keukeneiland. Je moet het doen met de ruimte die je hebt. Bij Keukens Robbelin maken we een keuken aangepast aan jouw beschikbare oppervlakte. Daarbij letten we erop dat de ruimte zo efficiënt mogelijk benut wordt.

 

Kies de juiste indeling

Afhankelijk van de vorm van de kamer, kies je best een andere keuken.

 

  • Is de ruimte vierkant? Ga dan voor een U-vormige keuken. Zo werk je de muren af met keukenkasten en heb je in het midden nog wat vrije ruimte om rond te lopen.
  • Heb je eerder een rechthoekige ruimte? Dan raden we een L-vorm of hoekkeuken aan.
  • Is je kamer lang en smal? Een rechte keuken tegen één wand is hier de beste optie. Je hebt zo nog voldoende ruimte om vlot in de keuken te bewegen.
  • Heb je een open keuken? En nog eens voldoende ruimte? Dan kan je zeker opteren voor een keukeneiland. Heb je niet zo heel veel extra ruimte? Dan is ook hier een I-keuken de beste keuze.

 

Ga voor de juiste opbergruimte

Niemand houdt van een rommelige keuken. Opbergruimte is dan ook essentieel bij het bepalen van je keukenontwerp. Een tip van onze experten: in een lade kan je veel meer kwijt dan in een kast. Als je dan nog eens voor brede en diepe lades gaat, dan zit je helemaal goed. Nog een optie om te overwegen: guillotinekasten om je keukenapparatuur zoals een koffiemachine, keukenrobot achter te verstoppen.

 

Inbouwapparatuur is een must

Gemiddeld heb je in de keuken al vijf inbouwapparaten. Een koelkast wordt ook vaak een Amerikaanse koelkast met dubbele deur of een toestel met koel- én vriesvak. Daarnaast heb je nog een oven, microgolfoven, misschien zelfs een stoomoven, een ingebouwde koffiemachine en ga zo maar door. Als je de nieuwste snufjes in de keuken wilt, denk je er dus maar goed over na waar je ze allemaal zult plaatsen. Ga daarom absoluut voor inbouwtoestellen. Zo kan je ze mooi inwerken en hoef je niet in te boeten aan werkruimte.

 

Kies voor licht

Een donkere keuken komt vaak druk over, waardoor het de ruimte net kleiner doet lijken. Heb je een kleinere keuken, ga dan voor een lichte kleur. Zo creëer je de illusie dat je keuken veel groter is dan in werkelijkheid het geval is. Zorg ook voor een goede combinatie van natuurlijke lichtinval en kunstlicht. Positioneer het raam zodanig dat je keuken mooi verlicht is overdag. Met spots op de juiste plaats zorg je ervoor dat je keuken ook wanneer het buiten donker is lekker ruim aanvoelt.

 

Nog extra ruimte besparen?

Heb je een vaatwasser? Dan is een dubbele spoelbak niet echt nodig.

Wil je absoluut een koelkast én vriezer of een Amerikaanse koelkast? Plaats die niet in de keuken, maar zet die in een aparte bergruimte.

 

Een keuken die de beschikbare ruimte maximaal benut? Ga voor een keukenontwerp op maat van Keukens Robbelin!

Deel dit bericht

 

Robbelin_201030_ruimekeuken1b