Keukens Robbelin - 5 tips voor het perfecte keukenontwerp

Oostendesteenweg 22 - Ichtegem

5 tips voor het perfecte keukenontwerp

21/01/2022

Denk je eraan om je keuken te renoveren? Of ben je een huis aan het bouwen en ben je nog op zoek naar de perfecte keukenindeling? Met deze 5 tips vermijd je enkele cruciale fouten bij het ontwerp van je keuken.

 

  1. Keukeneiland

Een keukeneiland mag dan wel de grote droom zijn van elk, soms is het gewoon niet praktisch om een te voorzien in de keuken. Wanneer je veel ruimte hebt in de keuken, dan kan een keukeneiland een grote meerwaarde bieden. Heb je echter gebrek aan plaats, dan kan zo’n eiland alleen maar belemmerend werken. Het ideale eiland is tussen 2 meter en 2,60 meter breed en +/- 1 meter breed. Als je keuken maar 3 op 4 meter groot is, dan merk je dat er geen ruimte over is voor een keukeneiland.

 

  1. Opbergruimte

Een kruidenrekje, een messenset, een koffiezet, een waterkoker, een keukenrobot … Allemaal superhandig, maar ze nemen ook veel plaats in. Doordat ze nu niet bepaald een standaardafmeting hebben, zijn ze soms moeilijk op te bergen in een kast. Daarom hou je er best rekening mee bij de keuze van opbergruimte in je keuken. Ga voor een paar diepe of hoge kasten of kies voor schuifdeurkasten speciaal op maat gemaakt voor dit type toestellen.

 

  1. Ergonomische keukendriehoek

De ruimte tussen het kookvuur, de frigo en de spoelbak moet zodanig uitgemeten zijn om jouw verplaatsing in de keuken tot een minimum te beperken. Deze drie heb je namelijk het meeste nodig tijdens het koken. Om te vermijden dat je je vereiste 10.000 stappen al zet tijdens het koken, zorg je er maar best voor dat ze op een logische plaats in je keuken voorzien zijn.

 

  1. Verlichting

Hoewel je smaakzin het belangrijkste zintuig is tijdens het koken, heb je toch ook je ogen nodig. Voorzie daarom zeker goede verlichting. We raden je aan om verschillende types verlichting te voorzien. Eerst en vooral moet je boven je werkruimte direct licht voorzien. Daarnaast kan praktische verlichting ook enorm handig zijn, zo zie je bijvoorbeeld gemakkelijk wat in je kasten zit. Eet je vaak aan je kookeiland? Dan zorgt wat sfeerverlichting voor een gezellig etentje.

 

  1. Ventilatie

Iets waar vaak niet aan gedacht wordt bij het kiezen van een keuken is de ventilatie. Als je ooit iets hebt laten aanbranden in de keuken, dan weet je dat de geur lang kan blijven hangen. En dat is allesbehalve aangenaam. Een goede dampkap zal die geur en de dampen tijdens het koken goed opvangen. Hou er wel rekening mee dat je de filters af en toe moet schoonmaken en vervangen.

 

Graag nog meer tips?

Wil je wat hulp bij het kiezen van de perfecte keukeninrichting? Kom langs bij Keukens Robbelin of contacteer ons voor een keukenontwerp op maat!

Deel dit bericht

 

Robbelin_Keukenontwerp